Podstrona: Spotkanie informacyjne z zespołem ProtoLab Podkarpackiego Centrum Innowacji / POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza

Spotkanie informacyjne z zespołem ProtoLab Podkarpackiego Centrum Innowacji

2019-10-08
Spotkanie informacyjne z zespołem ProtoLab Podkarpackiego Centrum Innowacji

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na spotkanie informacyjne z zespołem ProtoLab Podkarpackiego Centrum Innowacji, które odbędzie się 17 października 2019 r. o godzinie 11:00 w budynku V (aula V1).

Podczas spotkania Animatorzy ProtoLab przedstawią działalność Podkarpackiego Centrum Innowacji, a w szczególności możliwości korzystania przez studentów z pracowni ProtoLab oraz korzystania z oferty warsztatów i szkoleń.

Podkarpackie Centrum Innowacji Sp. z o. o. współpracuje z Politechniką Rzeszowska, Uniwersytetem Rzeszowskim oraz Wyższą Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie. W PCI Sp. z o. o. znajdują się trzy platformy:

  • Waloryzacja B+R,
  • Badania zlecone,
  • ProtoLab.

W ramach każdej z tych platform realizowane są różne zadania. I tak, w ramach platformy "Waloryzacja B+R", PCI przeprowadziło konkurs na granty B+R dla zespołów naukowych, w ramach którego aplikowali m.in. naukowcy Politechniki Rzeszowskiej. W ramach platformy "Badania zlecone" tworzona jest Regionalna Sieć Laboratoriów Badawczych inwentaryzująca informacje na temat potencjału badawczego. Ostatnia platforma, "ProtoLab", jest przestrzenią, z której mogą korzystać bezpłatnie zarówno studenci jak i doktoranci. W ProtoLab znajdują się sale oraz pracownie, w których użytkownicy mogą tworzyć prototypy oraz innowacyjne rozwiązania. Główną zaletą jest możliwość odbywania szkoleń oraz nabywania umiejętności pożądanych w przemyśle 4.0.

Podczas spotkania zostanie przedstawiona platforma przeznaczona dla studentów. 

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję